• Copyright © Enduro Fun Bikers

  • 2

    Description slide 2

  • Description slide 3

  • Description slide 4

Verslag EFB ritten 06 & 07/04:

Zaterdagmorgen werden we vriendelijk verwelkomd op het Domaine du Bléquin en genoten we van een stevig ontbijt. Ik herinner me Frank Priem als Mister Rally in de tijd van zijn Manta 400… en het was zeer leuk om hem nu na al die jaren terug te zien als Mister EFB.

Omstreeks 9h15 zijn we met 9 man vertrokken voor een tocht van ong.140km, het was bewolkt, vrij fris maar droog weer. Nog geen 5 km gereden en Frank had ons al verrast met nen hoop sneeuw in een bedding waar we effen mochten ploeteren en dit vonden we 'vried wijs' hé. Verder reden we ook door de fameuze 'hel'. We waren aangenaam verwonderd van het diverse parcours, afgewisseld door hellingen, ook wat technische ritten dan door een met smeltwater overgelopen landweg en terug een ander bos in, gewoon super was het! Ook chapeau voor den Jean-Pierre die als laatst rijdende zich steeds met alle geduld ontfermde voor iemand die eens sukkelde of vastzat. Onzen Tom zijn tong hing op den duur onder zijnen carburateur.. tegen de middag was hij al 5kg vermagerd en hadden er al veel dringend wat vocht nodig. De tussenstop in het caféke van de Portugees deed echt deugd, wat lichte alcohol met suiker opnemen en de batterijen waren weer wat geladen. De Frank laadt zijn batterij blijkbaar op met een mengsel vliegerbenz, vermoedelijk heeft hij door de lange strenge winter nog schrik van bevriezen en gebruikt hij da spul als antigel.

Na de middag ging de prachtige tocht verder. Via het systeem D hebben we gelukkig niemand kwijt gespeeld en konden we aan een vlot tempo rijden, soms zelfs vliegen…Terug aangekomen bij Matthieu heeft Frank ons een lekkere maaltijd aangeboden met echte frieten & worst en aangevuld met wat noodzakelijke 'liquide'. Onze dag kon niet meer stuk.

Na een verfrissende douche in onze 'chambres d'hôtes' zijn we s'avonds terug naar het domein gereden en hebben we in gezelschap van Frank en Koen ons avondeten verorberd. Er is ook veel nagepraat, gelachen en vooral veel rode wijn gedronken geweest... voor mij iets te veel blijkbaar.

Maar na wat gesnurk, vooral van Pascal, stonden we s'anderendaags toch op tijd terug op het appel voor de 'Tour du Boulonnais' weliswaar met een iets beperktere groep. Stipt om 9h00 vertrokken we in de mist, ik zag geen kl'ten en mijne rode wijn sloeg zelfs nog af en toe op. Een uurke later reden we al in de zon en was het genieten van het prachtige parcours richting kust, langs oude spoorwegen, door prachtige bossen..een unieke ervaring! Het was echt 'de crème de la crème' van de enduroritten die we al ooit gereden hebben. José heeft dan na de middag nog gezorgd voor wat ambiance door ne keer ne platte tube te gaan rijden. Maar dankzij de organisatie van Jean-Pierre en de handigheid van José was dit euvel al vrij snel hersteld bij de aankomst op onze pitstop aan Auberge des 3 Pays in Guines.

Frank heeft daar gezorgd voor ne lekkere biefsteak en voldoende vocht. Nadien zijn we vrij vlot en vooral snel terug naar de heimat in Bléquin gereden. We hadden de ganse dag bijna geen asfalt gezien en genoten van pure offroad!!

Bedankt Mister EFB, bedankt Jean-Pierre…een weekend om niet vlug te vergeten en zeker tot wederhoren!

Guido & Pascal

De Modderfuckers uit Munte

f t g
Copyright © 2019 misterefb.be