• Copyright © Enduro Fun Bikers

  • 2

    Description slide 2

  • Description slide 3

  • Description slide 4

Op zaterdag 17 augustus sprongen we om 5u30 uit de veren om een fantastische endurorit te rijden. In de caminette met 5 yamahaboys (John, Patrick, Geert, Tom en Lander) en een gasgas-man (Jurgen) vertrokken we richting  le Nord, domain du blequin. Toen we aankwamen zagen we een mooie weide liggen om wat te spelen. Frank Priem en José rolden net uit hun bed, weliswaar niet te samen. Toen we de moto’s aan het uitladen waren kwamen Ides (ktm) en Dirk (tm) ook aan op de camping. Na een stevig en lekker ontbijt waren we klaar om de 160km lange endurorit onder handen te nemen. Jammer genoeg was er geen zon maar we konden niet klagen want we kwamen er met een paar druppels van af.

We  vertrokken langs de spoorweg om dan de eerste helling te nemen, gelukkig was het niet te glad.

De snelheid zat goed en het D-systeem had iedereen snel onder de knie. Na een uurtje kwam de eerst pechvogel tevoorschijn. Het was Geert Vansevenant die zijn koppelingskabel had doorgetrokken. We hadden geen reservekabel mee dus moest de rit maar zo verder gezet worden. Dat bleek niet echt een probleem te zijn voor Geert, zonder gaat ook. Patrick Lonneville (bache) had daarentegen een mindere dag, het klimmen was hem vreemd deze dag. Tijdens de rit was er ook plaats voor wat rust. Zo gingen we iets drinken in een plaatselijk cafeetje waar sommigen al hun eerste pintje lustten. Niemand bleef gespaard van valpartijen, zo stond John ook plotseling omgekeerd tussen de maïsstengels doordat hij de diepe sporen in het lange gras niet meer meester was. Iedereen had daar wel moeite mee. Over de middag stond er weer een lekkere maaltijd voor ons klaar met een verfrissend drankje. Na de middag werkten we de tweede helft van de rit af met veel sluipweggetjes, boswegels en lange dreven.

Toen we terug aankwamen op de camping was er nog wat tijd om ons uit te leven op de crossweide. Na enkele rondjes te rijden vonden Frank en José het tijd om ons nog wat zotter te maken door er wat competitie in te steken. Zo deden we 2 wedstrijden waarbij we het parcours langs beide kanten reden.

Na een lange dag op de moto was het tijd om onze maagjes te vullen met varken aan ’t spit. Toen we gegeten hadden en de diskjockey zijn entree had gemaakt stond plotseling iedereen op de dansvloer. Ook Frank vloog er meteen in en zette enkele danspasjes. Na enkele goudgele pretcilenders vond iedereen gelukkig zijn weg terug naar de tent, de een wat vlotter dan de andere.

Kortom een geslaagde rit met een dikke afterparty!

Verslagschrijvers: Tom Vansevenant en Lander Feys

Merci boys

f t g
Copyright © 2019 misterefb.be